Interactief & virtual reality

De ontwikkelingen in real-time 3D gaan razendsnel.
Bijna elke maand worden er nieuwe wiskundige algoritmen ontwikkeld om beelden nog sneller en realistischer te kunnen renderen vanuit de computer.
Deze ontwikkelingen zien ook een verandering in het gebruik van de computer hardware.
Was het gebruik van de CPU (de Intel/AMD computer chip) vroeger de enige manier om beelden te kunnen bereken, de opmars van de videokaart heeft dit stokje al voor een deel overgenomen.

Net zoals bij de XBox of Playstation game console, worden de beelden in “real-time” berekend op de GPU van de videokaart. Deze beelden worden elk jaar realistischer, en zullen in een paar jaar tijd de door de CPU ge-renderde beelden van hun troon stoten.

Real-time visualisatie

Real-time visualisatie wordt al toegepast in de projectontwikkeling t.b.v. utiliteitsbouw en woningbouw, gemeentelijke planontwikkeling van o.a nieuw te bouwen, of te renoveren dorps- en stadswijken, architectuur visualisatie van renovatie, restauratie en nieuwbouw, weg- en waterbouw constructies.
Maar b.v. ook beursstand ontwikkeling en presentatie, en product presentatie met een hoog interactief  gehalte.

Wilt U professioneler presenteren dan alleen met beeldmateriaal en een 3D video? Stap dan over naar real-time visualisatie.

Meer interactie, meer beeldschermen, meer platforms

Er zijn tevens diverse interactieve vormen te bedenken, die een klant kan uitproberen, op de desktop of mobiel, dus op Windows, Android en/of iOS.

Voor de architectuur zou je kunnen denken aan een keuze menu voor b.v. andere soort vloerbedekking, ander meubilair, andere kleur keukendeurtjes, keukenblad etc. Een foto van hun favoriete inrichting voor het thuisfront. Alles is in real-time aan te passen en te bekijken.

Voor product presentaties is een interactieve applicatie mogelijkheid, inclusief selectieve animaties, doorsnedes en/of materiaal veranderingen.
Dit om zo een product of onderdeel duidelijk uit te kunnen leggen.

realtimewide02

Interactieve applicaties

Bestaande CAD modellen kunnen snel omgezet worden naar een 3D model geschikt voor (realtime) presentatie.
Alle onderdelen in de CAD modellen worden geanimeerd, om zo het complete assemblage proces duidelijk en overzichtelijk in kaart te kunnen brengen.

In de interactieve applicatie kunnen de geanimeerde onderdelen gekoppeld worden aan een menu met diverse opties. Ook kunnen de diverse onderdelen interactief worden gemaakt, om zo animaties te kunnen ’triggeren’.
Zo kan de gebruiker de mogelijkheid gegeven worden om een onderdeel uit te lichten.

Op de beursstand konden deze interactieve applicaties getoond worden op een tablet, of middels een groot TV scherm met touch mogelijkheid.

Voorbeelden

svv_demo

Voor het Duitse bedrijf Schroeder Valves maakte RowuMedia, in samenwerking met PixelPanic, een tweetal interactieve applicaties voor de beurs.

iwis_demo

Simpele WebGL demo voor product presentatie, met animatie.
Geen navigatie en zoom functionaliteit.

vetter_demo

Simpele WebGL demo voor product presentatie.
360 graden navigatie en zoom functionaliteit.
Geen animatie.

track_demo

Simpele WebGL demo voor product presentatie.
360 graden navigatie en zoom functionaliteit. Animatie via klikbare elementen.

woning_demo

Virtuele woning bezichtiging d.m.v. zg. ‘game technieken’.
Presenteer uw model woning interactief in de webbrowser!

sph_demo

Tweede, interactieve beurs product presentatie, voor het Duitse bedrijf Schroeder Valves. In samenwerking met PixelPanic.

In ontwikkeling
.
.
.

In ontwikkeling
.
.
.

Menu